Řím a Neapolský záliv - CK KALOUSEK & WILLIAMS a.s.

Řím a Neapolský záliv

Varianty zájezdu č: 430570

Doprava:
Termín:
Počet dospělých:
Počet dětí:
Tento zájezd zatím nemá žádné odjezdové termíny
Doprava: autobusem
Strava: polopenze
Ubytování: hotel

Cena zahrnuje

  • * dopravu autobusem
  • * 4x ubytování v hotelu
  • * 4x polopenzi
  • * služby průvodce
  • NÁSTUPNÍ MÍSTA: Rychnov nad Kněžnou - Vamberk - Ústí nad Orlicí - Česká Třebová - Litomyšl - Vysoké Mýto - Chrudim nebo Holice - Pardubice - Hradec Králové - Praha.

Cena nezahrnuje

  • * vstupné
  • * místního průvodce na Capri cca 6 € a v Pompejích cca 4,5 € (bude upřesněno podle počtu účastníků zájezdu)

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách.
2. den: ráno příjezd do Říma – následuje 9-ti hodinová prohlídka s průvodcem - antické, středověké, barokní i církevní památky: Vatikán - Svatopetrská bazilika s nádhernou výzdobou a výhledem z kopule na celý Řím (cca 7 €), Vatikánská muzea se slavnou Sixtinskou kaplí (cca 16 €), papežské hrobky, Andělský hrad (cca 12 €).
3. den: Pompeje - vykopávky unikátního římského města, které bylo zničeni výbuchem sopky Vesuv v roce 79 n. l. (cca 13 €). Návštěvníkům je zpřístupněna velká část odkrytých nalezišť s troskami domů a dalších staveb vč. osobních předmětů místních obyvatel. Výjezd na sopku Vesuv – výstup měsíční krajinou ke kráteru (cca 10 €).
4. den: Capri - lodní výlet na jeden z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších ostrovů Tyrhénského moře (trajekt cca 32 €, plavba kolem ostrova cca 16 €, doprava po Capri cca 2 €). Po návratu prohlídka Neapole.
5. den: Caserta - jeden z nejkrásnějších a nejvýznamnějších barokních paláců vybudovaný v 18. století s rozlehlými zahradami s kaskádami, kanály a fontánami připomínající francouzský Versailles (cca 14,50 €). Z paláce je nádherný výhled na Neapol. Herculaneum – Pompejemi zastíněné vykopávky, které ale na menším prostoru představují jedinečný ucelený komplex římského města, které bylo také zničeno při výbuchu Vesuvu (cca 11€). Pozzuoli – 3. největší amfiteátr Itálie, postvulkanická činnost v solfatárách – výrony sopečných plynů (cca 7 €).
6. den: dokončení prohlídky Říma – Koloseum + Palatin + Forum Romanum (cca 12 €), Kapitol, památník Vittoriano a Benátské náměstí, Pantheon, Piazza Navona, fontána di Trevi, Španělské schody.
7. den: příjezd do ČR v odpoledních hodinách.
Nebyly nalezeny žádné recenze