Medvědí soutěska - CK KALOUSEK & WILLIAMS a.s.

Medvědí soutěska

Varianty zájezdu č: 458996

Doprava:
Termín:
Počet dospělých:
Počet dětí:
Tento zájezd zatím nemá žádné odjezdové termíny
Medvědí soutěska 009
Doprava: autobusem
Strava: vlastní
Ubytování: bez ubytování
Medvědí soutěska je impozantní skalnatá rokle v rakouské spolkové zemi Štýrsko, jejíž drsný půvab umocňuje prudký tok říčky Mixnitz. Ta tvoří na několika místech sérii úchvatných vodopádů, padajících s divokým hukotem střemhlav dolů skrze soutěsku. V roce 1978 byla Medvědí soutěska prohlášena za chráněnou přírodní památku.
V současné době je možné podniknout skrze Medvědí soutěsku naprosto jedinečný výstup, a to díky důmyslnému komplexu vybudovaných cest. Soutěska je návštěvníkům přístupná prostřednictvím stovek dřevěných lávek, žebříků a můstků. Ty jsou všude obehnány dostatečně vysokým zábradlím a cesta je navíc opatřena několika odpočívadly. Na konci tohoto přes kilometr dlouhého výstupu je turistům k dispozici malebná hospůdka, v níž se lze posilnit na další cestu.

Doprava: autobusem

NÁSTUPNÍ MÍSTA:
Rychnov nad Kněžnou - Vamberk - Kostelec nad Orlicí - Týniště nad Orlicí - Hradec Králové - Pardubice - Chrudim (nebo Holice) - Vysoké Mýto - Ústí nad Orlicí - Česká Třebová - Svitavy - Brno.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • vstupné cca 5 €/dospělá osoba a děti 6–16 let cca 3,5 €
  • komplexní cestovní pojištění vč. storna zájezdu 40 Kč/dospělá osoba, 32 Kč/dítě do 18 let

Slevy

  • Cena 1 234 Kč/osoba platí při objednání do 31. 3. 2023.

Program zájezdu

1. den: odjezd v časných ranních hodinách.

V městečku Mixnitz si stejnojmenná řeka vyhloubila rozeklanou Medvědí soutěsku. Nezapomenutelná cesta kolem vodopádů vede po žebřících, můstcích a dřevěných lávkách. Základní trasa trvá 3 – 4 hodiny. Odvážnější mohou vystoupat na malebnou vyhlídku a ti nejzdatnější až na vrchol Hochlantsch (1.722 m) – cesta trvá cca 7 hodin, převýšení je 1.200 m. Z vrcholu se otevře překrásný výhled. Délku trasy si určuje každý sám.
Výlet je vhodný pro zdatnější turisty.

Odjezd do ČR navečer. Návrat v nočních až časných ranních hodinách.
Nebyly nalezeny žádné recenze