Termální lázně a léčivá jeskyně Tapolca - CK KALOUSEK & WILLIAMS a.s.

Termální lázně a léčivá jeskyně Tapolca

Varianty zájezdu č: 561060

Doprava:
Termín:
Počet dospělých:
Počet dětí:
01
Doprava: autobusem
Strava: polopenze
Ubytování: hotel
Lázně Tapolca se nachází na západním okraji Balatonské vrchoviny cca 10 km od jezera Balaton. Město jeskyň a vod Tapolca leží mezi čedičovými kopci posetými vinicemi, které rodí ta nejlepší balatonská vína. Největší turistickou atrakcí města je Jezerní jeskyně, která byla již roku 1982 vyhlášena mimořádně chráněným přírodním výtvorem. Mezi další zajímavosti patří Mlýnské jezero, kde pramení teplé prameny a Muzeum vína.

Město Tapolca je slavné díky své léčivé jeskyni. Pod hotelem Pelion**** se nachází krasová jeskyně se speciálním mikroklimatem s léčivými účinky. Vhodná je zejména pro pacienty trpící chorobami dýchacích cest, astmatiky a alergiky. Vysoká vlhkost, bezprašné prostředí, ticho, pološero a trvalá teplota (14-16°C) mají léčivé a uklidňující účinky.

Hotel Pelion**** v centru města Tapolca obklopený krásným parkem se nachází nad léčivou jeskyní. S jeskyní je hotel přímo propojen krytou chodbou. Hotelové bazény jsou napouštěné termální vodou z vlastní studny, navrtané v hotelovém parku. Naleznete zde venkovní a vnitřní termální bazény (33 – 37°C) s atrakcemi, chrliči, vířivkami a protiproudy i saunový svět. Termální voda tryská z vrtu hloubky 224 m. Voda obsahuje vápník, hořčík, uhlovodík, siřičitan a minerální látky. Termální voda je vhodná na revmatické a pohybové onemocnění, chronické zánětové onemocnění páteře a kloubové onemocnění, revma vazivové tkáně, následné ošetření po zlomeninách, úrazech, a po operacích pohybového ústrojí.

Doprava: autobusem

NÁSTUPNÍ MÍSTA:
Rychnov nad Kněžnou - Kostelec nad Orlicí - Týniště nad Orlicí - Hradec Králové - Pardubice - Chrudim nebo Holice - Vysoké Mýto - Ústí nad Orlicí - Česká Třebová - Svitavy - Brno.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 2x ubytování v hotelu Pelion**** (2 - 3 lůžkové pokoje)
  • 2x polopenzi (snídaně i večeře bufet)
  • vstup do hotelových termálních bazénů, wellness (sauna, infrasauna, parní kabina) a fitness
  • vstup do krasové jeskyně
  • zapůjčení županu
  • technický doprovod

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj 1 300 Kč
  • komplexní cestovní pojištění vč. storna zájezdu 120 Kč/dospělá osoba, 96 Kč/dítě do 18 let

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách, příjezd do Tapolci kolem 14. hodiny, ubytování, koupání nebo procházka po městečku.
2. den: celodenní volno, koupání v hotelových termálních bazénech, návštěva krasové jeskyně.
3. den: snídaně, předání pokojů, koupání. Odjezd odpoledne, návrat do ČR v nočních hodinách.
Nebyly nalezeny žádné recenze