Tullnské a Kittenberské zahrady - CK KALOUSEK & WILLIAMS a.s.

Tullnské a Kittenberské zahrady

Varianty zájezdu č: 561270

Doprava:
Termín:
Počet dospělých:
Počet dětí:
Tento zájezd zatím nemá žádné odjezdové termíny
Tulpenpracht (c) DIE GARTEN TULLN
Doprava: autobusem
Strava: snídaně
Ubytování: hotel

Doprava: autobusem

NÁSTUPNÍ MÍSTA:
Rychnov nad Kněžnou - Vamberk - Kostelec nad Orlicí - Týniště nad Orlicí - Hradec Králové - Pardubice - Chrudim nebo Holice - Vysoké Mýto - Ústí nad Orlicí - Česká Třebová - Svitavy - Brno.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 1x ubytování v hotelu/penzionu
  • 1x snídani
  • služby průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • vstupné
  • komplexní cestovní pojištění 160 Kč/dospělá osoba, 128 Kč/dítě do 18 let

Program zájezdu

1. den: odjezd v nočních až časných ranních hodinách.
2. den: zámek Rosenburg – rozsáhlý renesanční zámecký komplex s historickými sály a komnatami, vzácnými obrazy a starožitnostmi a největším rytířským turnajovým kolbištěm v Evropě (cca 15 €, děti 6 - 15 let cca 8 €, studenti do 26 let a senioři 65+ cca 12 €).
Tullnské zahrady – přes 40 vzorových zahrad s potoky a koupacími jezírky rozprostírající se na ploše cca 50 ha. Krásný výhled na celý rozlehlý areál je z 30 m vysoké stezky korunami stromů (cca 14 €, děti 6 - 18 let cca 8 €, studenti cca 11,50 €, senioři cca 13 €).
Krems (Kremže) – krátká zastávka v historickém městečku proslulém výrobou hořčice.
3. den: benediktinský klášter Göttweig – jeden z nejstarších a nejdéle fungujících staveb tohoto typu v Rakousku, jehož součástí je restaurace s vyhlídkovou plošinou s nádherným panoramatickým výhledem na údolí Dunaje a Wachau (vstup do muzea cca 8,50 €, děti a studenti do 25 let cca 5 €, senioři cca 8 €).
Kittenberské zahrady – jedna z nejkrásnějších expozic v Rakousku – více než 30 tematických zahrad s tisíci květy růží, zahradou leknínů, umělců, pokušení, ohně, slunce nebo duhy, toskánskou nebo japonskou zahradou a mnoho dalších (cca 10 €, děti 4 - 14 let cca 6 €).
Barokní klášter Klosterneuburg – jedno z nejvýznamnějších sakrální a kulturních center Rakouska se světoznámým Verdunským oltářem – nejlépe zachované středověké umělecké dílo svého druhu a rakouskou korunovační korunou uloženou v místní pokladnici (cca 9 €).
Odjezd vpodvečer.
4. den: návrat v nočních až časných ranních hodinách.
Nebyly nalezeny žádné recenze