Technické muzeum Sinsheim - CK KALOUSEK & WILLIAMS a.s.

Technické muzeum Sinsheim

Varianty zájezdu č: 430542

Doprava:
Termín:
Počet dospělých:
Počet dětí:
Tento zájezd zatím nemá žádné odjezdové termíny
sinsheim2
Doprava: autobusem
Strava: vlastní
Ubytování: různé
AUTOMOBILOVÉ A TECHNICKÉ MUZEUM SINSHEIM otevřelo své brány veřejnosti v roce 1981. Dnes je zde mimo jiné největší soukromá sbírka historických automobilů Maybach, kompresorových Mercedesů a Bugatti v Německu. Dále zde najdete několik set motocyklů, letadel, rekordních vozů, závodních a sportovních aut, lokomotiv, vojenských a užitkových vozů, velkokapacitních motorů a mnoho dalšího. V roce 1999 se muzeu podařilo získat nadzvukové dopravní letadlo typu Tupolev TU-144. Letadlo bylo přepravováno mimořádným transportem po suchu a po vodě z Moskvy do Sinsheimu a na jaře 2001 bylo vystaveno v pozici při startu na střeše muzea. O pouhé čtyři roky později byla sbírka rozšířena o původní CONCORDE společnosti Air France. Automobilové a technické muzeum v Sinsheimu je jediné muzeum na světě, kde si můžete vedle sebe prohlédnout tyto dva dopravní nadzvukové letouny, které kdy byly nasazené v provozu.
Zapomeňte na všechno, co jste až dosud viděli na pohyblivých obrázcích. Ve filmovém kině IMAX 3D vedle Automobilového a technického muzea v Sinsheimu na Vás čeká kino nového tisíciletí s plátnem o velikosti 22 x 27 metrů. Díky speciální technice záznamu a projekce IMAX 3D se filmový děj odehrává nejen na plátně, ale i v celém hledišti.

Cena zahrnuje

  • * dopravu autobusem
  • * technický doprovod
  • * pojištění CK proti úpadku
  • NÁSTUPNÍ MÍSTA: Rychnov nad Kněžnou - Vamberk - Ústí nad Orlicí - Česká Třebová - Litomyšl - Vysoké Mýto - Chrudim (nebo Holice) - Pardubice - Hradec Králové - Praha - Plzeň.

Cena nezahrnuje

  • * vstupné technické muzeum cca 13 € (6-14 let cca 11 €, 0-5 let ZDARMA)
  • * vstupné technické muzeum vč. 3D kina cca 16 € (6-14 let cca 12,5 €, 0-5 let cca 6,50 €)
  • * komplexní cestovní pojištění 30 Kč/dospělá osoba/den, 25 Kč/dítě do 12 let/den

Program zájezdu

1. den: odjezd v pozdních večerních až časných ranních hodinách. Ráno příjezd do Sinsheimu – celodenní individuální prohlídka technického muzea: sbírky historických automobilů, motocyklů, letadel, rekordních vozů, závodních a sportovních aut, lokomotiv, vojenských a užitkových vozů, velkokapacitních motorů a mnoho dalšího. Největším lákadlem je nadzvukové dopravní letadlo Tupolev TU-144 a původní CONCORDE společnosti Air France. Možnost návštěvy 3D kina.
Nebyly nalezeny žádné recenze